Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Izdelava logotipa pri EVING Design

izdelava logotipa

 

Izdelava logotipa je ključna stopnja v razvoju uspešne blagovne znamke. S tem prispevkom vas bomo popeljali skozi proces, od razumevanja pomena logotipa do izbire pravega grafičnega oblikovalca, in razložili, kaj pričakovati na tej poti.

izdelava logotipov

Zakaj potrebujem logotip?

Predstavljajte si, da brskate po spletu ali hodite po trgovini in naletite na izdelek, ki vas zanima. Kaj je prvo, kar vidite? Logotip. Logotip je kot obraz podjetja – je prvi stik, ki ga imajo ljudje z vašo blagovno znamko.

Poleg tega pa logotip opravlja še več nalog. Pomaga ustvarjati prepoznavnost, saj si ljudje logotipe lažje zapomnijo kot imena. Pomaga povezati vaše izdelke ali storitve z vašim imenom. Prav tako daje vtis profesionalnosti; podjetje z dobro zasnovanim logotipom se zdi bolj uradno in zaupanja vredno. Kliknite tu za našo ponudbo oblikovanja logotipa.

Kako naj najdem primernega ponudnika za izdelavo logotipa?

Izbira pravega grafičnega oblikovalca je ključnega pomena za uspeh vašega logotipa. Kot pri iskanju dobrega zdravnika ali mehanika, je tudi pri iskanju grafičnega oblikovalca pomembno, da se seznanite z njihovimi izkušnjami in kako dolgo se ukvarjajo z grafičnim oblikovanjem ter si ogledate njihov portfolio.

Oblikovalec, ki vam resnično prisluhne in razume, kaj želite povedati s svojo blagovno znamko, bo lahko ustvaril logotip, ki resnično odraža vaše podjetje. Če si želite ogledati nekaj primerov kakovostnega oblikovanja, obiščite našo stran za grafično oblikovanje.

Kakšna je cena izdelave logotipa?

Cena izdelave logotipa je odvisna od mnogih dejavnikov. Kako zapleten je logotip, ki ga želite? Kako izkušen je oblikovalec? Kako hitro potrebujete logotip? Vse to so vprašanja, ki bodo vplivala na končno ceno.

Pomembno je vedeti, da je oblikovanje logotipa investicija. Dobre stvari pogosto stanejo malo več, vendar je logotip, ki vas bo dobro predstavljal in vam pomagal pridobiti nove stranke, vreden tega dodatnega stroška.

Kako poteka proces izdelave logotipa, ko izberem ustreznega grafičnega oblikovalca?

Ko izberete oblikovalca, se začne oblikovalska čarovnija. Začetni korak je pogosto posvetovanje, kjer oblikovalec zbere čim več informacij o vašem podjetju, ciljih podjetja, ciljni publiki in vašem želenem slogu. Ta korak je ključnega pomena, saj omogoča oblikovalcu, da bolje razume, kaj želite doseči z vašim logotipom.

Po zbiranju informacij oblikovalec začne z razvijanjem konceptov. To je ustvarjalni del procesa, kjer se ideje spremenijo v vizualne elemente. Oblikovalec vam nato predstavi te koncepte in vi izberete tistega, ki se vam zdi najboljši.

Ko je koncept izbran, oblikovalec logotip izpopolni do končne oblike. Ta del procesa lahko vključuje več krogov popravkov, kjer se vsaka podrobnost dodeli do popolnosti.

Kakšen je čas izdelave logotipa?

Čas izdelave logotipa se lahko močno razlikuje. Odvisno je od obsega projekta, zahtevnosti oblikovanja, odzivnosti stranke in drugih dejavnikov. V povprečju lahko ta proces traja od nekaj dni do nekaj tednov.

grafično oblikovanje logotipa

Kaj oblikovalec potrebuje od stranke za začetek oblikovanja logotipa?

Preden oblikovalec začne z delom, bo potreboval čim več informacij o vašem podjetju. To vključuje podrobnosti o vaši viziji, misiji, ciljni publiki, konkurenci, slogu, ki ga iščete, barvah, ki jih imate radi, in čemerkoli drugem, kar bi lahko pomagalo oblikovati vaš logotip.

Zakaj je pomembno, da oblikovalec naredi tudi osnovni priročnik za uporabo logotipa, določi glavne barve in pisave?

Priročnik za uporabo logotipa določa, kako se lahko vaš logotip uporablja v različnih okoliščinah, katere so vaše osnovne barve, katere pisave se lahko uporabljajo in druge pomembne informacije, ki zagotavljajo, da bo vaša blagovna znamka vedno videti dosledna in profesionalna.

Kakšne datoteke prejmem in potrebujem od oblikovalca?

Ko je vaš logotip končan, boste prejeli različne vrste datotek. To bodo vključevale vektorske datoteke, ki jih lahko povečate brez izgube kakovosti, in rastrske datoteke, primerne za spletno uporabo. Ti formati so primerni za različne namene, vse od tiska na vizitke in majice do objave na spletnih straneh in družbenih medijih. Vaš oblikovalec bi moral biti sposoben zagotoviti vse te vrste datotek, tako da boste vedno imeli pravo različico za vsako situacijo.
Poleg izdelave logotipa pa obstaja tudi več drugih pomembnih vidikov grafičnega oblikovanja, ki jih morate upoštevati pri zagonu ali rasti podjetja. Na primer, lahko razmislite o izdelavi spletne strani, da bi povečali svojo spletno prisotnost in dosegljivost. Vse te stvari skupaj – logotip, spletna stran, blagovna znamka – so tisto, kar tvori celovito sliko vašega podjetja. Čeprav je vsak element sam po sebi zelo pomemben, je prava moč v njihovem združevanju. Veseli bomo, če vam bomo lahko pomagali na vaši poti do uspeha.
Na vrh strani