Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oblikovanje brošur in katalogov

Ste že kdaj razmišljali, zakaj bi potrebovali brošuro ali katalog za predstavitev vaših storitev, izdelkov ali dejavnosti? V digitalni dobi se morda zdi, da so tiskane brošure in katalogi zastareli, vendar je resnica daleč od tega. Oblikovanje brošur in katalogov ostaja eno izmed najmočnejših orodij za povezovanje z vašimi strankami.

Zakaj bi potrebovali brošuro ali katalog?

Osebni dotik

V času, ko je vse digitalno, lahko tiskana brošura ali katalog ponudi osebni dotik, ki ga spletna stran ali e-pošta ne moreta. To je nekaj, kar lahko vaše stranke držijo v rokah, prelistajo in se z njim povežejo na bolj otipljiv način.

Profesionalni videz

Kakovostno oblikovana brošura ali katalog lahko vašemu podjetju doda profesionalni videz. To ni le vizualna predstavitev vašega podjetja; je izjava o vaši zavezanosti kakovosti in odličnosti.

Učinkovita komunikacija

Brošure in katalogi omogočajo, da na strukturiran in vizualno privlačen način predstavite kompleksne informacije. Lahko so odlično orodje za izobraževanje strank o tem, kaj ponujate, in kako se lahko vaše storitve ali izdelki prilegajo njihovim potrebam.

Kako vam lahko pomagamo oblikovati uspešno brošuro ali katalog?

Razumevanje vaše ciljne publike

Razumemo, da je poznavanje vaše ciljne publike ključnega pomena. Kdo so vaše stranke? Kaj jih zanima? Kako jim lahko vaše storitve ali izdelki pomagajo? To so vprašanja, ki jih moramo skupaj raziskati, preden začnemo z oblikovanjem.

Vaše stranke so srce vašega poslovanja, zato je pomembno, da jih resnično razumemo. To pomeni, da ne razmišljamo le o tem, kaj želijo, ampak tudi o tem, kaj potrebujejo, kaj jih motivira in kaj jih lahko prepriča, da izberejo vašo blagovno znamko.

Z analizo vaše ciljne publike lahko oblikujemo brošuro ali katalog, ki ne le pritegne pozornost, ampak tudi spodbuja ukrepanje. Ali želite, da stranke obiščejo vašo spletno stran? Ali želite, da se prijavijo na vašo e-poštno listo? Ali želite, da delijo vašo vsebino na družbenih medijih? Vse to lahko dosežemo z oblikovanjem, ki je usmerjeno neposredno k vašim strankam.

Kreativno in strateško oblikovanje

Pri EVING oblikovanju ne gre le za lepe slike in lepe pisave; gre za ustvarjanje povezave med vašo blagovno znamko in ljudmi, ki jih želite doseči. Gre za strateško povezovanje vašega sporočila s pravim vizualnim jezikom. To vključuje izbiro pravih barv, slik, postavitve in vsega, kar je potrebno, da se sporočilo vašim potencialnim strankam resnično izrazi.

Uporaba visokokakovostnih slik

Uporabljamo visokokakovostne slike, ki resnično odražajo vaše izdelke ali storitve, kar lahko naredi veliko razliko v tem, kako vaše stranke dojemajo vaše podjetje. V kolikor nimate svojih lastnih kvalitetnih fotografij, lahko za vas uredimo zakup licenčnih “stock” fotografij.

Vključitev pomembnih informacij

Vaša brošura ali katalog mora biti tudi informativen in uporaben – vsebovati mora vse ključne informacije, ki jih stranke potrebujejo. To vključuje ne le opise izdelkov ali storitev, ampak tudi jasne pozive k dejanju, kontaktne informacije in razloge, zakaj bi morali izbrati vas.

Začetek oblikovanja brošure zahteva strateško načrtovanje in razumevanje vaših ciljev. Najprej morate določiti namen brošure, ciljno publiko in ključna sporočila, ki jih želite posredovati. Nato bomo skupaj z vami sodelovali pri izbiri ustrezne oblike in velikosti brošure, ki bo najbolj učinkovita za vaš projekt. Svetujemo vam pri izbiri pravega dizajna, barv, slik in tipografije, ki bodo odražale vašo blagovno znamko in sporočilo.

Cena oblikovanja brošure ali kataloga je odvisna od številnih dejavnikov, vključno z obsegom dela, številom strani, želenim dizajnom in posebnimi zahtevami. Ker se vsak projekt razlikuje, je najboljši način za pridobitev natančne ponudbe, da nam pošljete gradivo v celoti ali vsaj približni obseg in želje.

Če imate že pripravljeno vsebino, slike in idejo o tem, kako naj bi vaša brošura ali katalog izgledal, nam to lahko pošljete. Tako bomo lahko ocenili obseg dela in vam podali točen znesek. Če niste povsem prepričani, kaj potrebujete, nam lahko posredujete osnovne informacije o vašem projektu, in skupaj bomo raziskali najboljše možnosti za vas.

Ponujamo tudi posredovanje v tisk pri naši partnerski tiskarni, če želite, da za vas uredimo izdelavo brošure v celoti – od ideje do dostave tiskanih izdelkov na vaš naslov.

Izbira med letakom in brošuro je odvisna od vaših specifičnih potreb, vašega sporočila, ciljne publike, proračuna in načina distribucije. Obe možnosti imata svoje prednosti, zato je pomembno razumeti, kaj želite doseči s svojim tržnim materialom.

Letak:
  • Enostavnost: Letaki so običajno enostranski ali dvostranski in so odlični za preprosto in neposredno sporočilo.
  • Cena: Tisk letakov je pogosto cenejši, saj zahteva manj papirja in obdelave.
  • Distribucija: Idealni so za množično distribucijo, na primer na dogodkih, sejmih ali kot vložki v časopisih.
Brošura:
  • Podrobnost: Brošure omogočajo več prostora za informacije, slike in grafične elemente. Lahko vključujejo več strani in so primerne za predstavitev celovite zgodbe o vašem podjetju, izdelku ali storitvi.
  • Profesionalnost: Brošure ponavadi delujejo bolj profesionalno in so primerne za predstavitve, prodajne sestanke ali kot del paketa dobrodošlice za nove stranke.
  • Prilagodljivost: Lahko eksperimentiramo z različnimi postavitvami, tipografijami in barvami, da ustvarimo edinstven dizajn, ki odraža vašo blagovno znamko. Organizacija informacij v smiselne oddelke, kot so uvod, glavni del in zaključek, vam omogoča, da predstavite celovito zgodbo o vašem podjetju. Prav tako lahko izbirate med različnimi materiali in tehnikami tiskanja, da ustvarite brošuro, ki ustreza vašemu proračunu in estetiki.

Začetek dela na vaši brošuri je odvisen od trenutne zasedenosti in vaših specifičnih potreb. Po prejemu vaše zahteve in 30% predplačila bomo skupaj določili časovni okvir za začetek in zaključek projekta. Ta pristop zagotavlja, da je vsak projekt deležen pozornosti in skrbi, ki si jo zasluži.

Čas izdelave brošure je odvisen od številnih dejavnikov, vključno s kompleksnostjo dizajna, številom strani, potrebnimi revizijami in trenutno zasedenostjo. Pri Eving Design se zavezujemo, da bomo vašo brošuro oblikovali profesionalno in v dogovorjenem času, ne da bi žrtvovali kakovost ali ustvarjalnost.

Oblikovanje brošure je sodelovalni proces, ki se začne z jasno komunikacijo med vami in našo ekipo. V začetni fazi se osredotočimo na razumevanje vaših ciljev, raziskovanje vaše industrije in določanje koncepta ter dizajna, ki najbolje odraža vašo blagovno znamko. Ta pomemben korak zahteva pisno komunikacijo preko e-pošte, saj verjamemo, da je to najbolj učinkovit način za zagotavljanje točnosti in jasnosti.

Ko potrdite koncept in dizajn, bomo nadaljevali s celotnim procesom oblikovanja, pri čemer bomo upoštevali vaše specifične potrebe in vizijo. Skrbno izberemo prave elemente dizajna, vključno z barvami, slikami in tipografijo, da bo končni izdelek izpolnil vaša pričakovanja.

Brošuro vam bomo poslali v PDF obliki, primerni za splet in tisk. Ta format ohranja kakovost in integriteto dizajna, hkrati pa omogoča enostavno deljenje in tiskanje. Odprte datoteke brošure stranki ne pošiljamo, da zagotovimo skladnost z našimi standardi kakovosti.

Spremembe so možne in spodbujamo vaše povratne informacije skozi celoten proces. Vendar se lahko zaračunajo (še posebej, če so to večje spremembe besedila zaradi poslanega nepregledanega in nelektoriranega gradiva v oblikovanje), če jih je res veliko ali če presegajo dogovorjeni obseg projekta. Naš cilj je zagotoviti kakovostno delo, ki ustreza vašim potrebam, in se bomo trudili, da bomo to dosegli v prvem poskusu.

Stranka mora poslati svoje pregledano in lektorirano besedilo v celoti, kjer bo tudi jasno vidna hierarhija naslovov, podnaslovov in mesta za slike (v kolikor želite specifične slike ob določenih segmentih besedila). Slike pošljite ločeno, preko Wetransfer, Dropbox in podobno, da prejmemo vaše fotografije v najvišji možni resoluciji.

Ta pristop zagotavlja, da imamo vse potrebne vire, da ustvarimo brošuro, ki ustreza vašim specifičnim potrebam in viziji.

Posredovanje oblikovanih izdelkov v tisk je dopolnilni del naših oblikovalskih storitev, ki vam lahko olajša celoten proces od ideje do končnega izdelka. Ko je oblikovanje brošure ali kataloga končano in odobreno, lahko po želji posredujemo datoteke neposredno naši partnerski tiskarni.

Sodelujemo z več preverjenimi tiskarnami, ki zagotavljajo kakovosten tisk po konkurenčnih cenah. Na podlagi vaših specifičnih potreb in zahtev lahko pridobimo ponudbo za tiskanje in vam jo posredujemo. To vključuje izbiro pravega papirja, velikosti, obdelave in drugih podrobnosti, ki so pomembne za vaš projekt.

Ta storitev vam omogoča, da se osredotočite na svoje poslovanje, medtem ko mi poskrbimo za tehnične podrobnosti tiskanja. Naš cilj je zagotoviti gladko izkušnjo od začetka do konca, tako da je vaša brošura ali katalog pripravljen za trženje takoj, ko ga prejmete.

Če imate svojo tiskarno ali želite sami upravljati s tiskanjem, vam lahko seveda posredujemo tudi končne datoteke v PDF obliki, primerni za tisk. Naša prednost je prilagodljivost in pripravljenost, da se prilagodimo vašim potrebam in željam.

Vaše ideje so ključnega pomena za uspeh projekta. Sodelujemo z vami, da razumemo vaše vizije in jih tudi vključimo v končni dizajn. Če imate obstoječo brošuro, ki jo želite prenoviti, bomo zagotovili, da bo nova različica izpolnjevala vaša pričakovanja. Vse pravice do brošure, ki jo oblikujemo za vas, so vaša last, in vse gradivo vam bomo predali v PDF obliki.

grafično oblikovanje brošure
Ste pripravljeni izstopiti v konkurenčnem trgu? Vložite v kakovostno oblikovanje brošur in katalogov, ki ne le izgleda dobro, ampak tudi komunicira pravo sporočilo vašim strankam. To je investicija, ki se lahko izplača na velik način. Kontaktirajte nas danes in odkrijte, kako vam lahko pomagamo povezati se z vašimi strankami na globlji ravni.
Na vrh strani